معرفی انواع دستگاه خشک کن میوه
امروزه افراد زیادی از انواع دستگاه خشک کن میوه استفاده می کنند. با کمک این دستگاه ها می توان تنوع بالایی از میوه ها را خشک کرده و مورد استفاده قرار داد. قصد دارید در این زمینه سرمایه گذاری کنید و به دنبال یک نمونه مناسب از این محصولات هستید؟ این دستگاه ها را در انواع مختلفی تولید می کنند و هر یک از نمونه ها دارای ویژگی های منحصربفردی هستند.
انواع دستگاه خشک کن میوه بر مبنا کارکرد
اگر بخواهید انواع دستگاه خشک کن میوه را بر مبنای نحوه عملکردی که دارند تقسیم بندی کنیم، باید بگوییم که این محصولات به گروه های مختلفی تقسیم می شوند.
خشک کن میوه تصعیدی
یکی از انواع مهم این دستگاه ها آن هایی هستند که تصعیدی بوده و بر اساس فرآيند انجماد کار می کنند. این نمونه از محصولات کیفیت بسیار بالایی داشته و میوه ها را بدون کم ترین آسیبی خشک می کنند. البته هزینه تولید و نگهداری از این دستگاه ها زیاد بوده و در نتیجه قیمت تمام شده میوه های خشکی که از این طریق تولید می شوند نیز نسبتا زیاد است. این دستگاه ها را در دو نوع مختلف سینی دار و تونلی تولید می کنند.
- دستگاه خشک کن میوه سینی دار: این نمونه از انواع دستگاه خشک کن میوه در صنایع مختلف بسیار رایج و کاربردی است. در این محصول برش های میوه بر روی یک سینی مخصوص قرار داده شده و کندانسور مخصوصی سینی را گرم می کند.
- دستگاه خشک کن میوه تونلی: نمونه دیگری از این دستگاه ها با نام خشک کن میوه تونلی معرفی می شود. نحوه عملکرد این دستگاه به این صورت است که سینی ها از یک سمت وارد شده و از سمت دیگر خارج می شوند. کنترل کیفیت در این مدل از دستگاه خشک کن میوه نسبت به نوع دیگر راحت تر بوده و کندانسور توسط سیستم خنک کننده جذبی آمونیاکی خنک می شود.
خشک کن میوه کابینتی
با شناخت انواع دستگاه خشک کن میوه می توانید در این زمینه به فرد موفق تری ظاهر شوید. یکی دیگر از انواع این دستگاه ها با نام خشک کن میوه کابینتی معرفی می شود. این دستگاه دارای سیستم کندانسور بوده و با سیستم گرمایشی کار می کند. این دستگاه ها مانند کمد های بزرگی هستند که به خوبی طبقه بندی شده اند. در حالت کلی این دستگاه را به سه دسته مختلف تک کابین، دو کابین و سه کابین تقسیم بندی می کنند. این محصول دارای فن هایی می باشد که گرما را در کل فضا به طور یکنواخت پخش می کنند. تنوع بالایی از این دستگاه ها در بازار وجود دارند که هر یک از آن ها دارای الگوی حرارتی و زمانی ویژه ای هستند. از طرفی برخی از آن ها گازی بوده و نمونه های دیگری از این محصولات برقی و یا گازوئیلی هستند. هر کدام از انواع این دستگاه ها دارای ظرفیت های مختلفی می باشند. ظرفیت نمونه های تک کابین این دستگاه ها ۵۰ کیلوگرم بوده و انواع دو کابین این محصولات با ظرفیت ۲۰۰ کیلوگرم تولید می شوند. انواع سه کابین این دستگاه ها نیز حدود ۳۰۰ کیلوگرم ظرفیت دارند.
خشک کن خورشیدی
این محصولات نیز نمونه دیگری از دستگاه خشک کن میوه می باشند. این نوع دستگاه ها بسیار مدرن بوده و امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. برای تامین گرما و حرارت در این دستگاه از انرژی خورشید استفاده می شود. این محصولات نیز در دو نوع مختلف تولید می شوند.
- خشک کن خورشیدی پسیو: این محصولات را در ابعادی تولید می کنند که بتوان برای خشک کردن میوه در یک مزرعه از آن ها استفاده کرد. در این دستگاه ها انرژي خورشید جذب شده و بین محصولات جریان پیدا می کند.
- خشک کن خورشیدی اکتیو: نمونه دیگری از انواع دستگاه خشک کن میوه شامل این محصولات می شود. این نوع از این دستگاه ها با استفاده از انرژی خورشیدی کار می کنند. عملکرد این دتگاه مشابه دستگاه های پسیو بوده و در خشک کردن میوه ها قدرت مناسبی دارند.
دستگاه خشک کن میوه به روش هوای داغ
بهترین نمونه از انواع دستگاه خشک کن میوه همین محصول می باشد. این دستگاه از یک منبع گرما استفاده کرده و حرارت داخل میوه ها را می گیرد. عملکرد این دستگاه به این صورت است که گرما را در یک مسیر طولی و یا عرضی در تمام بخش های دستگاه منتقل کرده و دوباره به قسمت کوره بر می گرداند. یکی از معروف ترین نمونه از این دستگاه ها را با نام دستگاه کانتینیوس یا تونلی به بازار می فرستند. این محصول دارای طبقاتی بوده که به صورت حلقه ای در دستگاه قرار دارد.
هزینه تولید و تعمیر و نگهداری این دستگاه نسبتا پایین است و در سه نوع مختلف برقی، گازی و گازوئیلی تولید می شوند. هر فرد می تواند با توجه به نوع نیاز خود نمونه مناسبی از این محصول را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهد. معمولا از این دستگاه ها برای مصارف بالای ۶۰۰ کیلوگرم در ساعت استفاده می کنند.
انواع دستگاه میوه خشک کن بر مبنا انواع
برای شناخت انواع دستگاه خشک کن میوه خوب است بدانید که این محصولات را در گروه های مختلفی تقسیم می کنند. در حالت کلی این دستگاه ها را در دو دسته برقی و گازی قرار می دهند.
دستگاه میوه خشک کن برقی
نمونه های برقی این دستگاه ها میزان برق پایینی مصرف کرده و در اندازه های کوچکی ساخته می شوند. شکل ظاهری این محصولات نیز بیضی و یا مربع شکل می باشد. این محصولات با توجه به ابعادی که دارند مشاهده درون آن ها بسیار سخت بوده و برای مشاهده داخل آن باید حتما درب را باز کنید.
دستگاه میوه خشک کن گازی
نمونه دیگری از انواع دستگاه خشک کن میوه این نوع از محصولات است. انرژي مورد نیاز در این نوع دستگاه ها توسط انرژي گاز تامین می شود. این دستگاه ها نسبت به نمونه های برقی در ابعاد بزرگ تری ساخته می شوند و به فضای زیادی نیاز دارند. معمولا در کارگاه های بزرگ از این نوع دستگاه ها استفاده می کنند. با توجه به مصرف گاز بالایی که این دستگاه ها دارند، امروزه کم تر مورد استفاده قرار گرفته و تقریبا می توان گفت که منسوخ شده اند.
مزایا دستگاه میوه خشک کن
حال که با انواع دستگاه خشک کن میوه آشنا شدیم، خوب است که از مزایای استفاده از آن ها نیز مطلع شویم. استفاده از این دستگاه ها می تواند با مزیت های زیادی برای افراد همراه باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
• حذف رطوبت انواع میوه و سبزیجات
• خشک کردن میوه ها در کوتاه ترین زمان ممکن
• کیفیت بالا و از دست نرفتن خواص میوه ها
• طعم عالی و بافت منسجم میوه ها
• حفظ ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی در میوه ها
• قابلیت خشک کردن مقدار زیادی میوه
اگر میوه ها را به قطعات هم اندازه ای تقسیم کنید، این دستگاه ها به خوبی و با کیفیت بالایی آن ها را خشک می کنند. با توجه به این که این دستگاه ها مطابق با استاندارد های خاصی ساخته می شوند، عملکرد مناسبی داشته و به خوبی همه قطعات میوه را به طور یکنواخت خشک می کنند. در نتیجه احتمال سوختن و یا تغییر رنگ شدید در میوه ها وجود نداشته و همه اسلایس های میوه که توسط این دستگاه ها خشک می شوند، قابل استفاده هستند.
نحوه کارکرد دستگاه میوه خشک کن
شاید بخواهید پس از آشنایی با انواع دستگاه خشک کن میوه نحوه کارکرد آن ها را نیز بشناسید. این دستگاه ها طبق استاندارد های خاصی تولید شده و در نتیجه عملکرد ویژه ای دارند. برای استفاده از این دستگاه باید حتما قطعات میوه را به برش های اندازه اندازه ای تقسیم کنید و سپس آن را در سینی مخصوص بگذارید. البته برای جلوگیری از سیاه شدن میوه ها در این دستگاه می توانید کمی آبلیمو و شکر بر روی آن ها بپاشید. در حالت کلی این دستگاه ها دارای سه سیستم اصلی به نام های المنت های حرارتی، فن، بدنه اصلی وسینی می باشند. در ابتدا المنت های حرارتی این دستگاه ها روشن شده و حرارت لازم تامین می شود. این حرارت با کمک فن های موجود در دستگاه در کل فضای داخلی به طور یکنواخت پخش می شود. با این کار رطوبت میوه ها جدا شده و توسط همین فن ها به خارج دستگاه هدایت می شوند.
پس از گذشت چند ساعت میوه ها در این دستگاه به طور کامل خشک شده و کار دستگاه به پایان می رسد. میزان درجه حرارت و زمان لازم برای این کار را می توانید تغییر دهید و با توجه به نوع میوه مورد نظر دمای مناسبی برای آن انتخاب کنید. همچنین هر چند ساعت یکبار باید میوه ها را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز دوباره آن ها را درون دستگاه بگذارید.
کلام آخر
آشنایی با انواع دستگاه خشک کن میوه به شما کمک می کند تا بتوانید یک نمونه مناسب از این محصولات را خریداری کنید. این دستگاه ها را در ابعاد و با ظرفیت های مختلفی تولید می کنند. برخی از آن ها برای مصارف خانگی مناسب بوده و بعضی دیگر از نمونه های کاربرد های صنعتی دارند. این دستگاه ها را در انواع برقی، گازی و گازوئیلی تولید کرده و به بازار می فرستند.
سوالات متداول برای انواع دستگاه خشک کن میوه
- در زمان خرید دستگاه خشک کن میوه به چه موارد باید توجه داشته باشیم؟
باید نمونه هایی از این محصولات را انتخاب کند که ظرفیت مناسبی داشته و توسط برند های معتبری ساخته شده باشند. قبل از خرید حتما از اصل و با کیفیت بودن آن ها مطمئن شوید. - آیا میوه های خشک خواصی مشابه میوه تازه دارند؟
در اکثر موارد خواص و ویتامین های میوه تا حدود زیادی در این دستگاه ها حفظ می شود اما باز هم نمی توان این نوع میوه را جایگزین میوه های تازه کرد. - اضافه کردن آبلیمو به بافت میوه ها آسیب نمی زند؟
خیر، باید برای این کار مقدار کمی آبلیمو را با شکر و یا عسل ترکیب کرده بر روی میوه بپاشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید